FEJLÉC

Godotra várva

Az Új Alaplap fennmaradásáért már két éve a nyilvánosság előtt (is) folytatott küzdelmünket figyelemmel kísérő olvasóink bizonyára maguktól rájöttek júniusra tervezett idei 2. számunk késésének okára. Igen, finanszírozási válságunk még tovább húzódik. S hogy mikor jelenik meg a következő szám? A választ mi is csak várjuk.

Az informatikai ipar átrendeződése -- az egy évvel ezelőtti optimista hangokra rácáfolva -- sokkal tovább tart. Most legkorábban 2002 őszére "ígérik" a kedvező fordulatot, de ennek jótékony hatását is csak valamikor 2003-ban éreznénk először. Lehet, hogy Godotra várunk?

Az informatika "furcsa válsága" lehetetlen helyzetbe sodorta lapunkat. Ha nem találunk olyan befektetőket, akik megmentendő értéknek tekintik a szakmai sajtó általunk képviselt válfaját és színvonalát... Ha nem sikerül meggyőznünk a beszűkült profitérdekeltségen felülemelkedni, távlatokban gondolkodni képes vállalkozókat... Ha nem jutunk el idejében azokhoz, akik hajlandók lapunk anyagi konszolidálására, akkor hitelezőink rövid időn belül megindítják kiadónk ellen a felszámolási eljárást, és lezárul lapunk 20 éves történetének legküzdelmesebb fejezete.

Nem vagyunk tétlenek, de most kényszerűségből nem azzal foglalkozunk, amivel kellene.
És közben túl sokat várakozunk... Remélhetőleg nem Godotra.

Budapest, 2002. június 17.

Faklen Pál főszerkesztő és kiadó

Előzmények:
2002. április 19. Szegény embert...
2002. április 11. Átütemezés
2002. január 12. Előszó az Új Alaplap 20. évfolyamához

Alaplap
 
Címlap  Aktuális  Tartalom 2001  Médiainfo  Előfizetés  Névjegy